مجله تخصصی سلامتی
  • سبک زندگی
    • تغذیه
      • غذاها
      • مواد مغذی
      • مکمل‌های غذایی
      • رژیم غذایی
    • ورزش
      • هوازی
      • در خانه
      • باشگاهی
      • حرفه‌ای
    • خواب و عادات روزمره
    • مراقبت‌های شخصی
    • زیبایی
    • تناسب اندام
      • کاهش وزن
      • افزایش وزن
  • خانواده
    • ازدواج و زناشویی
    • بارداری
    • کودکان
    • سالمندان
  • سلامت و درمان
    • علایم
      • فهرست الف تا ی
    • بیماری‌ها
      • فهرست الف تا ی
    • پاراکلینیک
      • آزمایشات
      • اسکوپی
      • تصویربرداری
    • روش‌های درمانی
      • جراحی
      • روش‌های مدرن
      • فیزیوتراپی
      • کاردرمانی
    • داروها و مکمل‌ها
      • داروهای بدون نسخه
      • داروهای نسخه لازم
      • مکمل‌های درمانی
      • داروهای گیاهی و طبیعی
  • ذهن و روان
    • بیماری‌های روانی
    • خودیاری
    • روانشناسی
  • طب سنتی
    • علم طب سنتی
    • دواهای سنتی
    • باورهای غلط و ابهامات
کووید ۱۹
سلامت مگ
سلامت مگ
  • سبک زندگی
    • تغذیه
      • غذاها
      • مواد مغذی
      • مکمل‌های غذایی
      • رژیم غذایی
    • ورزش
      • هوازی
      • در خانه
      • باشگاهی
      • حرفه‌ای
    • خواب و عادات روزمره
    • مراقبت‌های شخصی
    • زیبایی
    • تناسب اندام
      • کاهش وزن
      • افزایش وزن
  • خانواده
    • ازدواج و زناشویی
    • بارداری
    • کودکان
    • سالمندان
  • سلامت و درمان
    • علایم
      • فهرست الف تا ی
    • بیماری‌ها
      • فهرست الف تا ی
    • پاراکلینیک
      • آزمایشات
      • اسکوپی
      • تصویربرداری
    • روش‌های درمانی
      • جراحی
      • روش‌های مدرن
      • فیزیوتراپی
      • کاردرمانی
    • داروها و مکمل‌ها
      • داروهای بدون نسخه
      • داروهای نسخه لازم
      • مکمل‌های درمانی
      • داروهای گیاهی و طبیعی
  • ذهن و روان
    • بیماری‌های روانی
    • خودیاری
    • روانشناسی
  • طب سنتی
    • علم طب سنتی
    • دواهای سنتی
    • باورهای غلط و ابهامات
  • دانستنی های سلامت

آیا مصرف نمک قبل و بعد غذا فایده‌ای دارد؟

  • تیم نویسندگان سلامت مگ
  • ۱۱ شهریور ۱۳۹۸
نمک قبل و بعد غذا
Total
0
Shares
0
0
0
0

نمک طعام از دوران قدیم جایگاه خاصی در میان مردم داشته است. استفاده از نمک نه تنها به عنوان یک طعم دهنده‌ی غذا، بلکه به عنوان یک دارو نیز رواج داشته است. طب سنتی ارزش زیادی را برای مصرف نمک قائل است. در احادیث نیز مصرف نمک قبل و بعد غذا توصیه شده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی فواید و مضرات خوردن نمک قبل و بعد غذا بپردازیم.

فرآیند هضم و جذب غذا

برای درک بهتر اثر نمک قبل و بعد غذا باید ابتدا مراحل تجزیه و گوارش غذا را مرور کنیم.

وقتی که بوی غذا را حس می‌کنیم، ترشح بزاق دهان افزایش می‌یابد. سپس هنگامی که ذرات غذا وارد دهان می‌شود، گیرنده‌های شیمیایی بر روی زبان فعال می‌شوند. این گیرنده‌ها با واسطه‌هایی ترشح بزاق را افزایش می‌دهند.

بزاق حاوی آنزیم‌های تجزیه کننده‌ی مختلفی است که بر روی ذرات غذا اثر می‌گذارند. همچنین باعث سُر خوردن ذرات غذا در لوله‌ی گوارش شده و حرکت آن‌ها را تسهیل می‌کند.

غذا پس از دهان، وارد مری شده و با عبور از آن، به معده می‌رسد. در معده اسید و آنزیم‌های قوی‌تری ترشح شده و تجزیه‌ی ذرات غذا به طور جدی‌تری دنبال می‌شود. این مجموعه ذرات غذایی، اسید و آنزیم‌های تجزیه کننده برای چند ساعت در معده باقی می‌ماند تا تجزیه‌ی مواد غذایی به خوبی صورت بگیرد.

پس از مدتی، غذا وارد روده‌ی باریک شده و علاوه بر تجزیه‌ی مواد باقی مانده به کمک آنزیم‌های گوارشی، جذب مولکول‌های کوچک غذایی نیز آغاز می‌شود. با عبور از روده‌ی باریک، ذرات غذا وارد روده‌ی بزرگ می‌شوند. در اینجا آب باقی مانده‌ی غذای گوارش یافته جذب می‌شود. در نهایت هر آنچه که در دستگاه گوارش جذب نشده باشد، به صورت مدفوع از بدن ما دفع خواهد شد.

آیا خوردن نمک قبل و بعد غذا تاثیری بر روی مراحل بالا دارد؟

  • اثر روی بزاق: خوردن مقدار کمی نمک باعث فعال شدن گیرنده‌های شیمیایی زبان می‌شود. در نتیجه، ترشح بزاق تحریک شده و مقدار بزاق بیشتری برای تجزیه‌ی ذرات غذایی در دسترس خواهد بود.
  • اثر روی معده: خوردن نمک باعث می‌شود که آنزیم‌های تجزیه کننده‌ی معده و روده‌ی باریک بیشتر ترشح شوند و روند گوارش ذرات غذا راحت‌تر انجام بگیرد.

با توضیحات بالا، میتوان نتیجه گرفت که خوردن مقدار کمی نمک قبل از غذا، باعث می‌شود که دستگاه گوارش ما برای تجزیه‌ی ذرات غذایی آماده‌تر باشد و آنزیم‌های تجزیه کننده‌ی ذرات غذا در دسترس قرار بگیرند.

مصرف مقدار کمی نمک بعد از غذا نیز همین اثرات را خواهد داشت.

  • اثر روی روده باریک: همان طور که گفتیم غذا مدتی در معده باقی می‌ماند. بعد از این که غذا وارد روده‌ی باریک شد، تازه ترشح آنزیم‌های تجزیه کننده‌ی روده‌ی باریک افزایش می‌یابد. ولی اگر کمی نمک بعد از غذا خورده شود، از همان ابتدا آنزیم‌های روده‌ی باریک نیز ترشح خواهد شد و در نتیجه تجزیه‌ی مواد غذایی راحت‌تر می‌شود.
  • سلامت دندان‌ها: گفته می‌شود مصرف کمی نمک پس از غذا، باعث کاهش پوسیدگی دندان‌ها خواهد شد. چرا که نمک بر روی گیرنده‌های شیمیایی زبان اثر گذاشته و ترشح بزاق را افزایش می‌دهد. بزاق نیز به نوعی باعث شست‌وشوی محیط دهان خواهد شد و به کمک انواعی از آنزیم‌های موجود در آن، از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند.

هشدار

توجه کنید که اگر دچار پرفشاری خون هستید، مصرف نمک ممکن است باعث تشدید بیماری شما شود. توصیه می‌کنیم در این شرایط ابتدا با پزشک خود در مورد مصرف نمک قبل و بعد غذا مشورت نمایید.

0
0
توییت 0
اشتراک گذاری 0
دفعات خوانش: 70
Total
0
Shares
توییت 0
پین کن 0
اشتراک گذاری 0
اشتراک گذاری 0
برچسب‌ها
  • مصرف نمک
  • نمک
مقاله قبلی
آبله مرغان بارداری
  • دانستنی های سلامت
  • سلامت و درمان
  • علایم

خطرات و عوارض آبله مرغان بارداری

  • تیم نویسندگان سلامت مگ
  • ۱۰ شهریور ۱۳۹۸
مشاهده مقاله
مقاله بعدی
داروهای مجاز دوران بارداری
  • پیشنهاد سردبیر
  • دانستنی های سلامت

داروهای مجاز دوران بارداری

  • تیم نویسندگان سلامت مگ
  • ۱۲ شهریور ۱۳۹۸
مشاهده مقاله

شاید برایتان جالب باشد

تاثیر آلودگی هوا بر بدن
مشاهده مقاله
  • اخبار
  • بیماری‌های تنفسی
  • پیشنهاد سردبیر
  • دانستنی های سلامت
  • سلامت محیط
  • سلامت و درمان

تاثیر آلودگی هوا بر بدن

  • ۶ بهمن ۱۳۹۸
معایب اهدای خون
مشاهده مقاله
  • دانستنی های سلامت
  • سلامت و درمان

معایب اهدای خون

  • ۵ بهمن ۱۳۹۸
مصرف روزانه یک تخم مرغ
مشاهده مقاله
  • پیشنهاد سردبیر
  • دانستنی های سلامت

آیا مصرف روزانه یک تخم مرغ ضرر دارد؟

  • ۱۷ آذر ۱۳۹۸
مصرف بیش از حد فولیک اسید
مشاهده مقاله
  • دانستنی های سلامت

مصرف بیش از حد فولیک اسید در بارداری

  • ۱۲ آذر ۱۳۹۸
سردرد در بارداری
مشاهده مقاله
  • دانستنی های سلامت

سردرد در بارداری

  • ۱۰ آذر ۱۳۹۸
لووتیروکسین
مشاهده مقاله
  • بیماری‌ها
  • بیماری‌های غدد
  • دانستنی های سلامت
  • سلامت و درمان
  • کم‌کاری تیروئید

بررسی داروی لووتیروکسین

  • ۶ آذر ۱۳۹۸
زمان پخت مناسب
مشاهده مقاله
  • دانستنی های سلامت

زمان پخت مناسب غذاها

  • ۳ آذر ۱۳۹۸
سفید شدن مو در جوانی
مشاهده مقاله
  • دانستنی های سلامت

سفید شدن مو در جوانی

  • ۲۹ آبان ۱۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

  • علایم تنبلی تخمدان
    علایم تنبلی تخمدان
    • ۱۶ دی ۱۳۹۹
  • تنبلی تخمدان و مقاومت به انسولین
    تنبلی تخمدان، مقاومت به انسولین و دیابت : بررسی ارتباط‌های تنگاتنگ
    • ۱۵ دی ۱۳۹۹
  • گواوا و خواص
    خواص و ارزش غذایی گواوا
    • ۲۹ شهریور ۱۳۹۹
  • ارزش غذایی رامبوتان
    خواص و ارزش غذایی رامبوتان
    • ۲۹ شهریور ۱۳۹۹
  • ارزش پوملو
    خواص و ارزش غذایی پوملو یا گریپ فروت چینی
    • ۲۵ شهریور ۱۳۹۹

مقالات دیگر

  • ریزش مو در کودک 1
    دلایل ریزش مو در کودک و اقدامات لازم از سوی والدین
    • ۲۸ تیر ۱۳۹۸
  • تشخیص افتراقی MS 2
    تشخیص افتراقی MS
    • ۲۷ فروردین ۱۳۹۸
  • مزیت نوشیدن دمنوش در زمستان 3
    مزیت نوشیدن دمنوش در زمستان
    • ۱۶ دی ۱۳۹۸
  • طول عمر مبتلایان به سندرم داون 4
    طول عمر مبتلایان به سندرم داون
    • ۱۵ دی ۱۳۹۸
  • عوارض لاک ناخن 5
    عوارض لاک ناخن
    • ۱۸ شهریور ۱۳۹۸
سلامت مگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
مجله تخصصی سلامتی

عبارت مورد نظر را وارد کرده و Enter را بفشارید