بچه هویج (Baby carrot) یک مادهی غذایی عالی برای وعدهی ناهار در کنار دیگر سبزیجات است و در تهیهی اسموتی نیز استفاده میشود. ممکن است به ذهن شما برسد که احتمالا این نوع هویج، نوع کوچک هویجهای بزرگتر معمولی است؛ اما اینگونه نیست! بچه هویجها کمی شیرینتر از هویجهای بزرگ و همیشه به صورت پوستکنده هستند و بافت داخلی آنها کمی متفاوتتر است. فراوانی این نوع هویج پس از دههی 1980 به سرعت افزایش پیدا کرد و کمک کرد تا هویج به یکی از رایجترین سبزیجات کشورهای مختلف تبدیل شود.مانند هویج معمولی، بچه هویج نیز بتاکاروتن، فیبر و سایر مواد مغذی مفید را با برخورداری از حداقل کالری و چربی، برای بدن تامین میکند.
ارزش غذایی بچه هویج
اطلاعات ارزش غذایی که در اینجا به آنها اشاره شده است؛ توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) ارائه شده و مربوط به 100 گرم (تقریبا دو سوم لیوان) بچه هویج است.
- کالری: 35
- چربی:۰/۱گرم
- سدیم: ۷۸میلیگرم
- کربوهیدرات: ۸/۲ گرم
- فیبر: ۲/۹ گرم
- قند: ۴/۸ گرم
- پروتئین: ۰/۶ گرم
کربوهیدرات
۱۰۰ گرم از این مادهی غذایی،۳۵ کالری و کمی بیشتر از ۸ گرم کربوهیدرات دارد. که این میزان کربوهیدرات، شامل ۲/۹ گرم فیبر و ۴/۸ گرم قند طبیعی است. نشاستهی بسیار کمی در آن وجود دارد. در مقابل طبق دادههای USDA، ۱۰۰ گرم هویج معمولی ۴۱ کالری،۹/۶ گرم کربوهیدرات، ۲/۸ گرم فیبر و ۴/۷ گرم قند طبیعی دارد.
شاخص گلیسمی مشخصی برای بچه هویج ثبت نشده است. به گفتهی منابع مختلف، شاخص گلیسمی هویج خام یا آبپز تقریباً 35-39 است و همین مساله آن را به یک غذای عالی برای جلوگیری از افزایش سریع قند خون تبدیل کرده است. با این حال، هویج در مقایسه با دیگر سبزیجات یک مادهی غذایی با گلیسمی بالا به حساب میآید؛ زیرا میزان قند بیشتری نسبت به سبزیجاتی مانند کلم بروکلی یا لوبیای سبز دارد.

چربی
این مادهی غذایی تقریبا بدون چربی است و ۱۰۰ گرم از آن فقط ۰/۱ گرم از انواع چربی دارد.
پروتئین
این مادهی غذایی منبع خوبی برای پروتئین نیست و ۱۰۰ گرم از آن فقط ۰/۶ گرم از این ریزمغذی را دارد.
ویتامینها و مواد معدنی
بچه هویج سرشار از ویتامین Aاست و به طور ویژه 100 گرم از آن، 6391 میکروگرم بتا کاروتن برای بدن فراهم میکند. بتاکاروتن یک آنتیاکسیدان مهم است؛ که رنگ نارنجی هویج در اثر وجود آن است. این مادهی غذایی منبع خوبی برای ویتامین Kاست و انواع هویج معمولا دارای مقادیر کمی پتاسیم، منگنز، فولات و آهن هستند.
بیشتر بخوانید: غذاهای مفید برای ام اس
خواص بچه هویج
بچه هویج خواص مشابهی با هویج معمولی دارد. با این حال، به دلیل اینکه این نوع هویج به صورت پوستکنده است؛ ممکن است کمی از خواص تغذیهای خود را از دست میدهد. چرا که پوست هویج حاوی مقادیر زیادی ویتامین Cاست و طبق اطلاعات آماری USDA، هویج معمولی تقریباً دو برابر بچه هویج ویتامینCدارد. این مادهی غذایی مشابه هویج معمولی سرشار از ویتامین Aو فیبر غذایی است و بسیاری از خواص آن برای سلامت بدن، مربوط به این دو ریزمغذی است.در ادامه به تعدادی از این خواص اشاره شده است.
بیشتر بخوانید: خواص انجیر
از چشم ها در برابر کم بینایی محافظت می کند
ویتامین Aموجود در این مادهی غذایی، کاروتنوئیدهای لازم برای بدن (از جمله بتاکاروتن) که دارای عملکرد آنتیاکسیدانی هستند؛ را فراهم میکند. این ترکیبات در شبکیه چشم تجمع مییابند و به طور ویژهای در جلوگیری از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) مفید هستند؛ یک دلیل شایع برای از بین رفتن بینایی که میتواند با افزایش سن رخ دهد.
در واقع، مطالعات نشان دادهاند که مصرف هویج و سایر مواد غذایی حاوی بتا کاروتن، لوتئین و زاکسانتین، میتواند به محافظت از بینایی و کاهش خطر ابتلا به AMDپیشرفته کمک کند.

ممکن است سلامت قلب را تقویت کند
بچه هویج حاوی چندین مادهی شیمیایی فیتوشیمیایی با اثرات آنتیاکسیدانی و ضد التهابی است که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک کند. مطالعات نشان دادهاند که پلیفنول موجود در انواع هویج میتواند باعث افزایش ترشح صفرا و در نتیجه باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید شود.
این ماده غذایی همچنین فیبر غذایی بالایی دارد؛ که میتواند به کاهش کلسترول خون و خطر بیماریهای قلبی عروقی کمک کند.
ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد
ویتامین Aموجود در این نوع هویج، از DNAسلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو که میتوانند منجر به سرطان شوند، محافظت میکند. در حالی که هویج معمولی در رنگهای مختلفی وجود دارد، که هرکدام آنتیاکسیدانهای مختلف خاص خود را دارند، بچه هویج فقط به رنگ نارنجی است. در هر صورت بتاکاروتن نارنجی رنگ موجود در انواع هویج میتواند از بدن در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کند. یک بررسی مهم نشان داد که مصرف بیشتر هویج، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و معده همراه است.
ممکن است به حفظ سلامت دندان کمک کند
خوردن این نوع هویج ممکن است به شما در حفظ دندانهای سالم و قوی کمک کند. محققان دریافتند که مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی بتاکاروتن (هویج، کدو حلوایی، سبزیجات دارای برگ سبز) میتواند از افراد در برابر مشکلات رایج دندان محافظت کند.
ممکن است از بروز زوال عقل جلوگیری کند
مطالعهای اخیرا ذکر کرده است که مصرف انواع رژیم غذایی دارای سبزیجات از جمله هویج پخته یا خام، با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است.
آلرژی غذایی به بچه هویج
مطالعات تحقیقاتی محدودی در مورد آلرژی به بچه هویج وجود دارد. اما مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهند؛ آلرژی به هویج در حدود 25٪از افراد مبتلا به آلرژی غذایی مشاهده میشود و علائم آن ممکن است بلافاصله یا حداکثر یک ساعت پس از مصرف هویج رخ دهد. اگر گمان میکنید که به هویج آلرژی دارید، به یک متخصص آلرژی مراجعه کنید تا در مورد نگرانیهای خود صحبت کنید.
واکنشهای ناخواسته به بچه هویج
خوردن مقادیر زیادی از این مادهی غذایی، به احتمال زیاد عوارض جانبی خاصی ندارد. با این وجود، این روند ممکن است باعث ایجاد یک بیماری بیضرر به نام کاروتنمی شود. این بیماری باعث زردی پوست میشود و ممکن است با بیماری زردی یا یرقان اشتباه گرفته شود. در نهایت با کاهش مصرف بتاکاروتن برطرف میشود.
انواع بچه هویج
مصرف بچه هویج در طی چند دهه گذشته رواج پیدا کرده است. این محصول برای اولین بار در دهه 1980 توسط یک کشاورز که در پی یافتن راهکار مفیدی برای هویجهای خردشده یا شکستهشده بود، که معمولا پس از برداشت دور ریخته میشوند، معرفی شد. در سالهای پس از آن، کشاورزان شیوهی رشد و برداشت آن را تغییر دادند و از یک بذر ترکیبی متفاوت با بذر هویجهای معمولی استفاده کردند. از طرفی برای حفظ طعم شیرینتر آن، آن را زودتر از هویجهای معمولی برداشت کردند.
بهترین زمان مصرف بچه هویج
این محصول میتواند در هوای سرد دوام بیاورد و معمولا 50 تا 60 روز پس از کاشت، برای برداشت آماده است. در حالی که هویجهای معمولی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند و در طی تقریبا 75 روز آماده برداشت و مصرف میشوند.
نحوهی نگهداری و ایمنی غذایی بچه هویج
بچه هویج از قابلیت ماندگاری کمتری نسبت به هویج معمولی برخوردار است، زیرا لایهی محافظ (پوست) آن برداشته میشود. شما باید این مادهی غذایی را در یخچال نگهداری کنید و معمولا تا چهار هفته تازه میماند. اصولا منجمد کردن آن توصیه نمیشود؛ اماUSDAذکر کرده است که در صورت انجام این کار، میتواند تا حدودا سه ماه تازه بماند.
نحوهی مصرف بچه هویج

بچه هویجها معمولاً به صورت خام خورده میشوند، اما میتوان از آنها غذاهای مختلفی مثل سوپ و خورش نیز تهیه کرد. سرخ کردن هویج کمک میکند تا شیرینی طبیعی آن بیشتر حس شود و معمولا به عنوانیک تغذیهی سالم برای میانوعده کودکان در نظر گرفته میشود. میتوانید به کمک یک آبمیوهگیری قوی، آب هویج تهیه کنید و در اسموتیها از آن استفاده کنید. هویج تازه خردشده را به سالاد اضافه کنید و از طعم آن در کنار دیگر سبزیجات لذت ببرید.
مجلهی اینترنتی سلامت مگ سعی دارد تا در یک مجموعه مقالات به خواص مواد غذایی، خواص میوههای مختلف و ارزش غذایی آنها اشاره کند. پس به منظور کسب آگاهی بیشتر و اصلاح سبک رژیم غذایی خود با ما همراه باشید.
منابع:
سایت verywell fit