مجله تخصصی سلامتی
  • سبک زندگی
    • تغذیه
      • غذاها
      • مواد مغذی
      • مکمل‌های غذایی
      • رژیم غذایی
    • ورزش
      • هوازی
      • در خانه
      • باشگاهی
      • حرفه‌ای
    • خواب و عادات روزمره
    • مراقبت‌های شخصی
    • زیبایی
    • تناسب اندام
      • کاهش وزن
      • افزایش وزن
  • خانواده
    • ازدواج و زناشویی
    • بارداری
    • کودکان
    • سالمندان
  • سلامت و درمان
    • علایم
      • فهرست الف تا ی
    • بیماری‌ها
      • فهرست الف تا ی
    • پاراکلینیک
      • آزمایشات
      • اسکوپی
      • تصویربرداری
    • روش‌های درمانی
      • جراحی
      • روش‌های مدرن
      • فیزیوتراپی
      • کاردرمانی
    • داروها و مکمل‌ها
      • داروهای بدون نسخه
      • داروهای نسخه لازم
      • مکمل‌های درمانی
      • داروهای گیاهی و طبیعی
  • ذهن و روان
    • بیماری‌های روانی
    • خودیاری
    • روانشناسی
  • طب سنتی
    • علم طب سنتی
    • دواهای سنتی
    • باورهای غلط و ابهامات
کووید ۱۹
سلامت مگ
سلامت مگ
  • سبک زندگی
    • تغذیه
      • غذاها
      • مواد مغذی
      • مکمل‌های غذایی
      • رژیم غذایی
    • ورزش
      • هوازی
      • در خانه
      • باشگاهی
      • حرفه‌ای
    • خواب و عادات روزمره
    • مراقبت‌های شخصی
    • زیبایی
    • تناسب اندام
      • کاهش وزن
      • افزایش وزن
  • خانواده
    • ازدواج و زناشویی
    • بارداری
    • کودکان
    • سالمندان
  • سلامت و درمان
    • علایم
      • فهرست الف تا ی
    • بیماری‌ها
      • فهرست الف تا ی
    • پاراکلینیک
      • آزمایشات
      • اسکوپی
      • تصویربرداری
    • روش‌های درمانی
      • جراحی
      • روش‌های مدرن
      • فیزیوتراپی
      • کاردرمانی
    • داروها و مکمل‌ها
      • داروهای بدون نسخه
      • داروهای نسخه لازم
      • مکمل‌های درمانی
      • داروهای گیاهی و طبیعی
  • ذهن و روان
    • بیماری‌های روانی
    • خودیاری
    • روانشناسی
  • طب سنتی
    • علم طب سنتی
    • دواهای سنتی
    • باورهای غلط و ابهامات
  • تغذیه
  • رژیم غذایی
  • غذاها
  • مواد مغذی

خواص و ارزش غذایی کینوا

  • تیم نویسندگان سلامت مگ
  • ۲۴ شهریور ۱۳۹۹
کینوا
Total
0
Shares
0
0
0
0

کینوا در واقع دانه‌ی خوراکی گیاهی بومی در کوه‌های آند بولیوی و پرو است؛ که این گیاه از خویشاوندان برگ چغندرسوئیسی، اسفناج و چغندر قند به حساب می‌آید. این دانه‌ی خوراکی دارای ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر، پروتئین و اسیدهای چرب سالم فراوانی است و به همین دلیل به یکی از اجزای محبوب رژیم غذایی گیاه‌خوران تبدیل شده است؛ اما می‌تواند در برنامه غذایی افراد گوشت‌خوار و یا همه‌چیزخوار نیز قرار بگیرد. اساسا همه‌ی افراد می‌توانند از خواص عالی این دانه‌ی خوراکی بهره‌مند شوند.

کینوا و خواص آن

ارزش غذایی کینوا

اطلاعات ارزش غذایی که در اینجا به آن‌ها اشاره شده است؛ توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده‌ آمریکا (USDA) ارائه شده و مربوط به یک فنجان (۱۸۵ گرم) کینوای پخته‌شده بدون نمک یا چربی است.

  •  کالری: ۲۲۲
  • چربی: ۴گرم
  • سدیم: ۱۳ میلی‌گرم
  •  کربوهیدرات: ۳۹گرم
  •  فیبر: ۵ گرم
  •   قند: ۲ گرم
  • پروتئین: ۸ گرم

کربوهیدرات

یک فنجان از این دانه‌ی خوراکی پخته‌شده حاوی ۳۹ گرم کربوهیدرات پیچیده است که می‌تواند منبع خوبی برای تامین انرژی بدن باشد. 

چربی

مقدار کمی چربی در این دانه‎ی خوراکی وجود دارد؛ که بیشتر آن شامل چربی‌های تک اشباع‌نشده و چند اشباع‌نشده است و هر دو به عنوان چربی‌های سالم برای قلب در نظر گرفته می‌شوند.

پروتئین

این دانه‌ی خوراکی برخلاف بسیاری از پروتئین‌های گیاهی، یک پروتئین کامل است. پروتئین‌های کامل آن‌هایی هستند که دارای هر ۹ اسید‌آمینه ضروری باشند. 

ویتامین‌ها و مواد معدنی

کینوا منبع خوبی برای آهن، منیزیم، ویتامین Eو پتاسیم است. منیزیم ریزمغزی ضروری برای انجام بسیاری از فرآیندهای متابولیک بدن مانند تنظیم قند خون است و آهن نیز به انتقال اکسیژن بین ارگان‌های بدن کمک می‌کند. ویتامین Eیک ویتامین محلول در چربی است که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان، در مبارزه با رادیکال‌های آزاد موثر است.  

خواص کینوا

کینوا

این دانه‌ی خوراکی به طور طبیعی سدیم کمی دارد و سرشار از فیبر و پروتئین است. به همین دلیل به عنوان یک جایگزین عالی برای غلات تصفیه‌شده (بدون سبوس) در نظر گرفته می‌شود. کینوا نسبت به سایر غلات دارای کلسیم، آهن و پروتئین بسیار بیشتری است.در ادامه به تعدادی از خواص آن اشاره شده است.

التهاب را کاهش می‌دهد

ساپونین‌ها، بتالین‌ها و پلی فنول‌های موجود در این دانه‎ی خوراکی (و سایر گیاهان) خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند؛ به این معنی که می‌توانند سلول‌های آسیب‌دیده ناشی از استرس اکسیداتیو را ترمیم کنند و التهاب بدن را کاهش دهند.این فرآیند می‌تواند از بدن در برابر عفونت‌ها، سرطان و بیماری‌های قلبی محافظت کند.

به کنترل قند خون کمک می‌کند

فیبر در واقع بخش غیرقابل‌هضم کربوهیدرات‌ها است؛ که به تقویت احساس سیری کمک و از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و از اهمیت بسیار زیادیدر حفظ میزان قند خون برخوردار است. این دانه‎ی خوراکی، فیبر بسیار زیادی دارد و بنابراین می‎تواند به کنترل قند خون کمک ‌کند.تحقیقات نشان می‌دهند که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که رژیم غذایی سرشار از غلات و دانه‌های کامل (سبوس دار) مانند کینوا مصرف می‌کنند؛ کمتر است.

کلسترول را کاهش می‌دهد

فیبر تأثیر بسیار خوبی بر کاهش میزان کلسترول دارد و کار ترکیبات گیاهی بنام فیتواسترول‌ها را انجام می‌دهد. طبق بررسی‌ها فیتواسترول‌ها می‎توانند با کلسترول برای جذب در روده‌ها رقابت ‌کنند و در نتیجه باعث کاهش میزان کلسترول خون ‌شوند. کوینوا حاوی چندین فیتواسترول مختلف است. 

دانه‌ای بدون گلوتن و با  FODMAPاندک

کوینوای خالص یک گزینه‌ی بدون گلوتن برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن غیر سلیاک است. با این حال، غذاهای تهیه‌شده با این دانه‎ی خوراکی، حاوی مواد تشکیل‌دهنده‎ی دیگری نیز هستند و می‎توانند حاوی گلوتن باشند. بنابراین اطلاعات روی‌ بسته‎بندی مواد غذایی را بخوانید و به مواد تشکیل‌دهنده‎ی آن‌ها دقت کنید. 

این دانه‌ی خوراکی هم‌چنین برای آماده‌سازی غذاهای مخصوص دارای FODMAP(کربوهیدرات‌های قابل تخمیر) اندک مناسب است. زیرا این کربوهیدرات‌ها می‌توانند باعث ایجاد نفخ و حساسیت در افراد مبتلا به سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS) و بیماری کرون شوند.

آلرژی غذایی به کینوا

ارزش غذایی

گزارش‌های محدودی از واکنش آلرژیک به کوینوا گزارش شده است. یک مطالعه‎ی کوچک که در سال 2018 منتشر شد، توانست بین حساسیت به این دانه‎ی خوراکی و سیب ارتباط برقرار کند. از آنجایی که از نظر گیاه‌شناسی با برگ چغندرسوئیسی، اسفناج و چغندر قند خویشاوند است؛ این امکان وجود دارد که فردی که به یکی از این این‌ها حساسیت دارد، به کینوا نیز حساسیت نشان دهد. اگر گمان می‌کنید که به آن آلرژی دارید یا بعد از مصرف آن علائمی را تجربه کرده‌اید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

واکنش‌های ناخواسته به کینوا

اگر به مصرف مقدار زیاد فیبر عادت ندارید، ممکن است هنگام خوردن این دانه‎ی خوراکی مشکلات گوارشی را تجربه کنید. غذاهای سرشار از فیبر را به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا بتوانید از بروز این علائم جلوگیری کنید.

انواع کینوا

متداول‌ترین انواع این دانه‎ی خوراکی در ایالات متحده آمریکا، شامل کینوای سفید، قرمز و سیاه است. علاوه بر منحصر به فرد بودن رنگ ظاهری آن‌، گونه‌های مختلف آن دارای طعم و بافت‌های متمایز ولی خواص غذایی مشابهی هستند.کینوای سفید رایج‌ترین نوع، با بافتی نرم و صاف است. نوع قرمز آن بهترین گزینه برای استفاده در سالادهای سرد است. نوع سیاه آن کمی شیرین‌تر از نوع سفید آن است. 

شما می‌توانید این دانه‌ی خوراکی را در فروشگاه‎های مواد غذاییدر نزدیکی دانه‌هایی مانند برنج، غلات و کوسکوس پیدا کنید. هم‌چنین گاهی در آردی که برای پخت‌و‌پز یا تهیه‎ی محصولاتی مانند خمیر پیتزا و رشته فرنگی اسپاگتی استفاده می‌شود، به صورت آسیاب‌شده موجود است. می‌توانید گرانولا، غلات صبحانه و سایر محصولات ساخته‌شده با کوینوا را در فروشگاه‌ها پیدا کنید.

ارزش غذایی

نحوه‌ی نگهداری و ایمنی غذایی کینوا

کینوای خشک ماندگاری طولانی دارد و می‌توان آن را در بسته‌ی اصلی خود یا یک ظرف مخصوص در کمد نگهداری کرد. از آنجایی که یک نوع دانه است، معمولا تاریخ انقضا طولانی دارد. شکل پخته‎ی این دانه‎ی خوراکی، به مدت ۶ تا ۷ روز در یخچال تازه می‌ماند. می‌توانید کینوای خشک یا پخته‌شده را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید. 

نحوه‌ی مصرف کینوا

روش پخت این دانه‎ی خوراکی مشابه برنج است. بسیاری از مارک‌ها، برای از بین بردن ساپونین‌های طبیعی موجود بر روی آن‌ها، خیساندن و یا شستشو قبل از مصرف را توصیه می‌کنند. بعد از شستشو، آن‌ها را آبکش کنید و طبق دستورالعمل بپزید. معمولا به ازای هر یک فنجان از این دانه‌ها، از دو فنجان آب، آبگوشت یا آب سبزیجات کم‌سدیم استفاده می‌شود. بدین شکل که پس از به جوش آمدن آب، دانه‌ها به آن اضافه می‌شوند و حرارت کم می‌شود تا در طی ۲۰ دقیقه یا بیشتر، آب کافی جذب دانه‌ها شود. در نهایت دانه‌ها باید به حالت کرکی‌شکل و سبک درآیند.  

کینوا جایگزین خوبی برای کربوهیدرات‎های تصفیه‌شده (بدون سبوس) مانند برنج سفید و ماکارونی است. برای وعده‌های غذایی گرم صبحانه، میان‌وعده‌ها و دسرها از این دانه‌های خوراکی لذیذ استفاده کنید. در حال حاضر وجود پروتئین کامل در این دانه‌ها، آن‌ها را به یک جایگزین عالی برای پودر سوخاری تبدیل کرده است. 

مجله‌ی اینترنتی سلامت مگ سعی دارد تا در یک مجموعه مقالات به خواص مواد غذایی، خواص میوه‌های مختلف و ارزش غذایی آن‌ها اشاره کند. پس به منظور کسب آگاهی بیشتر و اصلاح سبک رژیم غذایی خود با ما همراه باشید.

منابع

سایت verywell fit

0
0
توییت 0
اشتراک گذاری 0
دفعات خوانش: 163
Total
0
Shares
توییت 0
پین کن 0
اشتراک گذاری 0
اشتراک گذاری 0
برچسب‌ها
  • گیاهخواری
مقاله قبلی
خواص بچه هویج
  • اخبار
  • تغذیه
  • غذاها
  • مواد مغذی

خواص و ارزش غذایی بچه هویج

  • سردبیر سلامت مگ
  • ۲۴ شهریور ۱۳۹۹
مشاهده مقاله
مقاله بعدی
ارزش پوملو
  • تغذیه
  • رژیم غذایی
  • غذاها
  • مواد مغذی

خواص و ارزش غذایی پوملو یا گریپ فروت چینی

  • تیم نویسندگان سلامت مگ
  • ۲۵ شهریور ۱۳۹۹
مشاهده مقاله

شاید برایتان جالب باشد

گواوا و خواص
مشاهده مقاله
  • تغذیه
  • رژیم غذایی
  • غذاها
  • مواد مغذی

خواص و ارزش غذایی گواوا

  • ۲۹ شهریور ۱۳۹۹
ارزش غذایی رامبوتان
مشاهده مقاله
  • تغذیه
  • دسته‌بندی نشده
  • رژیم غذایی
  • غذاها
  • مواد مغذی

خواص و ارزش غذایی رامبوتان

  • ۲۹ شهریور ۱۳۹۹
ارزش پوملو
مشاهده مقاله
  • تغذیه
  • رژیم غذایی
  • غذاها
  • مواد مغذی

خواص و ارزش غذایی پوملو یا گریپ فروت چینی

  • ۲۵ شهریور ۱۳۹۹
خواص بچه هویج
مشاهده مقاله
  • اخبار
  • تغذیه
  • غذاها
  • مواد مغذی

خواص و ارزش غذایی بچه هویج

  • ۲۴ شهریور ۱۳۹۹
دراگون-فروت-dragon-fruit
مشاهده مقاله
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • غذاها

خواص و ارزش غذایی دراگون فروت

  • ۲۲ شهریور ۱۳۹۹
هلو-خواص-ارزش-غذایی
مشاهده مقاله
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • غذاها

خواص و ارزش غذایی هلو

  • ۴ شهریور ۱۳۹۹
مشاهده مقاله
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • غذاها

خواص و ارزش غذایی انجیر

  • ۳ شهریور ۱۳۹۹
تاثیر گردو بر سرطان پستان
مشاهده مقاله
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • سرطان سینه
  • غذاها

تاثیر گردو بر سرطان پستان

  • ۲۹ دی ۱۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین این مقاله
  1. ارزش غذایی کینوا
  2. خواص کینوا
  3. آلرژی غذایی به کینوا
  4. واکنش‌های ناخواسته به کینوا
  5. انواع کینوا
  6. نحوه‌ی نگهداری و ایمنی غذایی کینوا
  7. نحوه‌ی مصرف کینوا

آخرین مقالات

  • علایم تنبلی تخمدان
    علایم تنبلی تخمدان
    • ۱۶ دی ۱۳۹۹
  • تنبلی تخمدان و مقاومت به انسولین
    تنبلی تخمدان، مقاومت به انسولین و دیابت : بررسی ارتباط‌های تنگاتنگ
    • ۱۵ دی ۱۳۹۹
  • گواوا و خواص
    خواص و ارزش غذایی گواوا
    • ۲۹ شهریور ۱۳۹۹
  • ارزش غذایی رامبوتان
    خواص و ارزش غذایی رامبوتان
    • ۲۹ شهریور ۱۳۹۹
  • ارزش پوملو
    خواص و ارزش غذایی پوملو یا گریپ فروت چینی
    • ۲۵ شهریور ۱۳۹۹

مقالات دیگر

  • داروهای مجاز دوران بارداری 1
    داروهای مجاز دوران بارداری
    • ۱۲ شهریور ۱۳۹۸
  • ابتلای-مجدد-به-کرونا 2
    ابتلای مجدد به کرونا
    • ۴ شهریور ۱۳۹۹
  • درمان‌های طبیعی کاهش تراکم استخوان 3
    درمان‌های طبیعی کاهش تراکم استخوان
    • ۲۰ اسفند ۱۳۹۷
  • تاثیر فعالیت فیزیکی بر طول عمر 4
    تاثیر فعالیت فیزیکی بر طول عمر
    • ۲۰ بهمن ۱۳۹۷
  • کمبود امگا ۳ 5
    درمان کمبود امگا ۳
    • ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸
سلامت مگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
مجله تخصصی سلامتی

عبارت مورد نظر را وارد کرده و Enter را بفشارید